-10%Sold out
PERIOADA DE COACERE : 15 – 25Mai
Descriere:
Pomul este de vigoare medie, cu coroana larga, globuloasa, frunzis bogat, verde inchis, foarte productiv, cu inflorire medie – tardiva.
Rodeste preponderent pe buchete de mai. Este un soi autosteril si intra pe rod, in anul 5 de la plantare. Formeaza pereche intersterila cu Bigarreau Moreau.
Fructul de Cires Bigarreau Burlat este mare de 6-7 g, cordiform, cu epicarpul de culoare roșu – viu, lucios. Se pot consuma proaspete deoarece este un soi bun de masa.
Caracteristici:
Fructul Ciresului Bigarreau Burlat au pedunculul scurt. Pulpa este carnoasa, semipietroasa, de culoare rosie, este potrivit de dulce, placut acidulata, buna pentru consum in stare proaspata.Soiul este destul de sensibil la craparea provocata de ploaie si la atacul de Monilinia. Samburele nu adera la pulpa. Fructul conține circa 14% substanța uscata in suc.
Perioada de maturare: ultima decada a lunii mai.
Polenizatori : Van,Germersdorf, Boambe de Cotnari..
Destinatie : utilizarea fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru industrializare (compot, dulceturi).
Portaltoi : mahaleb.
Perioada de plantare: Octombrie-Noiembrie/Februarie-Aprilie si ferestrele iernii.